SIBULA - ANŠOOVISEPIRUKAS

 


Täna põrutame maitsetega Nizzasse, sest just sealt on saanud selle piruka retsept alguse. Seal on algupärase piruka nimi Pissaladiere ja seda sellepärast, et seal kasutatakse sellenimelist kalamaitselist pastat, mida pintseldatakse piruka peale.  Siit tuleb minu versioon ja olgu tema nimeks lihtsalt sibula-anšoovisepirukas!


5 dl käesooja vett

1 teelusikatäis suhkrut

11 grammi kuivpärmi

900 grammi nisujahu

1 kanamuna

4 supilusikatäit oliiviõli

1 teelusikatäis soola

1 kg sibulat

50 grammi porgandit 

50 grammi paprikat

100 grammi anšoovisefileed ( võite asendada ka vürtsiräimega )

100 grammi parmesani juustu

150 grammi viilutatud kirsstomateid


Sega suhkur toasooja veega, lisa kuivpärm ja jäta seisma 10 minutiks. Sega jahu, sool, lisa kanamuna, õli ja pärmivesi. Sega taigen, vajadusel lisa vett või jahu. Jäta taigen umbes tunniks rätiku alla kerkima.
Koori sibulad ja viiluta need ca 0,5 cm paksusteks seibideks.


Lisa pannile tilk õli ja kuumuta sibularattaid pidevalt segades ca 20 minutit. Lisa riivitud porgand ja tükeldatud paprika. Kuumuta veel 10 minutit.


Aseta kerkinud taigen jahuga kaetud töölauale ja sõtku korralikult läbi, rulli taigen laiali ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika ülejäävad taignaribad plaadiga tasa. Vala sibulad taignale, lisa viilutatud tomatid ja anšoovisefileed. Riivi peale 100 grammi parmesani. Lõika ülejäänud taignaribadest viilud ja aseta need taignale. Soovi korral võite pintseldada pealt muna-piima seguga aga see ei ole vajalik.



Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 45 minutit. Serveeri koos toorsalatiga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar