PAVLOVA

 



Oma nime on magustoit saanud kuulsa vene baleriini Anna Pavlova järgi (1881–1931). Õiguse eest nimetada seda magustoitu enda omaks on aastaid vaielnud kaks riiki – Austraalia ja Uus-Meremaa. Mõlemad riigid väidavad, et see on nende riigis leiutatud magustoit ja peavad seda oma maa kulinaaria kullavara osaks. Ning serveerivad seda tavaliselt hästi pidulikult. 1926. aastal käis Anna Pavlova maailmaturneel Austraalias ja Uus-Meremaal ning 1929. aastal tantsis taas Uus-Meremaal. Oma aja suurimaks baleriiniks peetud Pavlova kohta öeldi, et ta mitte ei tantsi, vaid justkui hõljub. Tema tantsustiil ehk kergus ja õhulisus iseloomustab ka tema nimekaimust magustoitu.  1935. aastal lõi Lääne-Austraalias asuva hotelli Esplanade Perth peakokk Herbert (Bert) Sache magusroa, mida pakuti pealelõunatee juurde. Kui serveerimisel hotelli juht ütles, et "see on nii kerge kui Pavlova", saigi roog ristitud. 

Põhi :

4 munavalget, näputäis soola, 2 dl suhkrut, 1 teelusikatäis maisitärklist, 1 teelusikatäis vaniljesuhkrut, 1 teelusikatäis äädikat.

Vispelda munavalged koos soolaga kõvaks vahuks. Sega omavahel tärklis ja vaniljesuhkur ning lisa see pidevalt segades munavalgevahule, lisa äädikas ja vispelda veel korra läbi. Aseta küpsetusplaadile paber ja õlita see kergelt. Tõsta supilusikaga paberile munavahtu kuhjad. ( suurus vastavalt oma äranägemisel, ääred võiks jääda kõrgemad kui keskkoht, sest sinna tuleb täidis.) Kuivata beseed ahjus 100 kraadi juures umbes 2 tundi. Lase täielikult jahtuda. Kui te seda ei tee, siis muutub besee nätskeks. 

Täidis :

3 dl vahukoort, 2 dl toorjuustu, 1 dl kohupiima,  2 supilusikatäit vaniljesuhkrut, 1 supilusikatäis mett,  metsmaasikaid, vaarikaid, mustikaid. 

Vahusta vahukoor, lisa toorjuust ja kohupiim, pidevalt segades lisa suhkur ja mesi. 

Enne serveerimist tõsta  besee (lase läbi tordipritsi või pritsikoti )süvistesse kreemi ja kaunista värskete marjadega, lisaks võid niristada peale natukene mett. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar