LAMBALIHA POLENTAS

 


Jõulud lähenevad hooga ja kindlasti mõlgub paljudel meelel küsimus, mida seekord jõuluroana pakkuda?! Traditsioonilise sealiha asemel võiks vabalt pakkuda näiteks lambaliha. Kindlasti saab see olema palju meelierutavam ja maitseküllasem kui sealihast ahjupraad. Mitte, et sealiha halvem oleks, kuid alati ei pea ju olema kõik aastast aastasse ühtemoodi...

Alustagem polenta valmistamisest.

120 grammi polentat

25 grammi parmesani juustu

0,5 l vett

näputäis soola

Laske vesi keema, lisage sool ja segage sisse polenta. Lülita pliit võimalikult madalale temperatuurile, segage polentat iga 4-5 minuti järgi. Ca 20 minuti pärast lülitage pliit välja, riivige sisse parmesani juust ja jätke jahtuma.

Valmistame kastme :

6 datlit 

2 viigimarja

50 ml balsamico äädikat ( kasutage parimat - see ei ole koht koonerdamiseks! )

25 grammi võid

50 ml vett

näputäis hakitud rosmariini

1 teelusikatäis piparmündi želeed või supilusikatäis hakitud värsket piparmünti

Asetage või kastruli, lisage hakitud rosmariin, datlid ja viigimarjad ( hästi hakitud) Hautage madalal kuumusel ca 10 minutit, lisage balsamico äädikas ja piparmündi želee. Keetke veel 10 minutit, segage pidevalt, lisage 50 ml vett ja jätke kaste nõrgale kuumusele edasi hauduma. Enne serveerimist võiksite kastme saumiksriga läbi lasta, kuid võite ka niisama koos tükkidega serveerida.


Järgmisena küpsetame lambafileed :

500 grammi lamba sisefileed

2 küüslauguküünt

10 grammi tükeldatud ingveri

1 teelusikatäis kapriseid

1 teelusikatäis hakitud rosmariini

musta pipart, soola, tükike võid ja tilk õli praadimiseks. 

Puhastage lambafileed kelmetest, maitsestage soola ja pipraga, Kuumutage pann, lisage või ja tilk õli. Asetage pannile lambafileed, lisage kaprised, rosmariin ja ingver. Küpsetage fileesid igalt küljelt ca 1,5 minutit.

 Polenta rulli valmistamiseks vajate veel 150 grammi peekonit. Asetage ahjuplaadile küpsetuspaber ja sellele peekoniviilud.

Võtke polenta ja määrige see ühtlase kihina peekoniviiludele. 


Tõstke polentale lambafileed ja rullige ettevaatlikult kokku.


Kuumutage ahi 220 kraadini. Asetage polentarull ahju keskmisele tasemele ja küpsetage 30 minutit. Võite küpsetada koos paberiga. Tõstke rull ahjust välja ja jätke umbes 10-15 minutiks jahtuma. 

Serveerige koos toorsalati, kastme ja viigimarjadega.


Soovin Teile kõigile meeldivaid ja mõnusalt maitseküllaseid jõule!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar