KALE EHK LEHTKAPSA SNÄKK

 



Kindlasti on Kale ehk lehtkapsas rohkem tuntud veganite seas, seda võib kasutada nii hautistes, lisandina prae juures, suppides ja ka salatites. Paljudele taimetoidu fännidele on tuntud ka lehtkapsa krõpsud. 

100 grammi lehtkapsast 
2 teelusikatäit oliiviõli
2 teelusikatäit seesamiseemneid
näputäis soola ja suts värskelt jahvatatud pipart ( kellele meeldib väike teravus asja juures )




Esmalt rebi lehed varre küljest lahti, vajadusel pese aga peale seda lase lehtedel täiesti ära kuivada, sest muidu jäävad lehed nätskeks ja te ei saavuta ideaalset tulemust.




Laota lehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale seesamiseemned, sool ning õli.Segage läbi.
Kuumutage ahi 130 kraadini.



Küpsetage ca 20 minutit, kuid jälgige, et lehed ei pruunistu, sest maitse muutub koheselt kibedaks. Kui lehed on katsudes kuivad, tõstke plaat ahjust välja ja laske täielikult maha jahtuda. Jahutamine muudab lehed veelgi kuivemaks ja teeb lehed krõbedaks.
Kui kasutate kuumaõhu fritüüri, siis sobiv temperatuur oleks 120 kraadi ja 6 minutit.




Selline tervislik snäkk siis seekord  ja tuleb öelda, et isegi minusugusele lihasööjale maitsevad need üllatavalt hästi, mis muud kui käised üles ja midagi tõeliselt mõnusat ning tervislikku valmib teie käte all nagu võluväel! 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar