LÕHEPIRUKAD

 

Täna valmistatav mõnus soolane suutäis lõhepirukat saab kindlasti paljude lemmikuks. Ülimalt lihtne valmistada ja pealegi kiirelt ning soodsalt.

1 pakk lehttaigent (8 plaati pakis)
0,5 kg lõhe
100 grammi hapukoort
100 grammi majoneesi
1 sidruni riivitud koor
1 sidruni mahl
25 grammi võid
50 grammi kappareid 
musta pipart, soola


Kuumutage ahi 200 kraadini. 
Võtke lehttaigen sulama, lõigake lõhest umbes 0,5 cm paksused viilud. Maitsestage soola ja pipraga. Segage majonees riivitud sidrunikoore ja mahlaga. Lõigake iga lehttaigna plaat kolmeks. Asetage ahjuplaadile küpsetuspaber, pintseldage see kergelt sulavõiga üle. Määrige taignaplaate hapukoorega ning tõstke igale osale tükike lõhet.


Määrige pealt majoneesiseguga, asetage igale lõhetükile 2-3 kapparit. 


Küpsetage ahju keskmisel tasemel umbes 20 minutit. Tõstke pirukad ahjust välja, katke puhta köögirätikuga ja laske pirukatel ca 10 seista.



Inimene, kes loobub pingutusest, loobub elust!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar