VEISE SISEFILEE PEEDIPÜREEGA

 

Pühapäevane lõuna  ja - või õhtusöök võiks olla veidikene asjalikum kui argipäeval. Sellega panete punkti lõppenud nädalale ja valmistute uueks töönädalaks. Kokkame täna midagi  tõeliselt mõnusat peedist ja veiselihast. 

1 kg toorest punapeeti

1 sidrun

3-4 küüslauguküünt

1 tl köömneid

50 grammi võid

1 tl kuivatatud tüümiani

musta pipart, soola, oliiviõli 

500 grammi veise sisefileed 

Tükike võid ja tilk õli praadimiseks, musta pipart, soola maitsestamiseks.

Lisandiks veel natukene porgandit ja kaalikat, peotäis ruccola salatit ning tilgake granaatõuna balsamico äädikat viimase lihvi andmiseks.

Peske punapeedid hoolikalt puhtaks, asetage need suuremasse kaussi, lisage teelusikatäis soola, tüümiani, näputäis musta pipart ja tilk õli, segage korralikult läbi ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 1,5 tundi. Peale tunniajalist küpsetamist lisage koorimata küüslauguküüned.



Tõstke peedid jahtuma. Asetage ahjuplaadile tükeldatud ja maitsestatud kaalika ning porganditükid. Küpsetage ca 25 minutit. Kui peedid on jahtunud, siis eemaldage koored, tükeldage kuubikuteks, lisage sidrunimahl, küpsetatud küüslauguküüned, köömned. Maitsestage vajadusel veel soola ja pipraga. Purustage saumikseriga. Valage segu väiksemasse kastruli, lisage tükike võid, tilk oliiviõli ning kuumutage seni nõrgal kuumusel kuni küpsetate veisefileed. Segage aegajalt.



Lõigake sisefileest umbes 3 cm paksused tükid, maitsestage soola ja pipraga. 


Kuumutage pann tilga õli ning tükikese võiga. Praadige lihatükke igast küljest umbes 2 minutit. Eemaldage pann pliidilt ning asuge toitu serveerima. Tõstke taldrikule korralik kulbitäis peedipüreed, sellele fileetükk. Lisage peotäis ruccola salatit ja ahjus küpsetatud juurviljad. Niristage kõik üle graanatõuna balsamicoga. 
Head isu!!! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar