Pühapäevane lõuna ja - või õhtusöök võiks olla veidikene asjalikum kui argipäeval. Sellega panete punkti lõppenud nädalale ja valmistute uueks töönädalaks. Kokkame täna midagi tõeliselt mõnusat peedist ja veiselihast.
1 kg toorest punapeeti
1 sidrun
3-4 küüslauguküünt
1 tl köömneid
50 grammi võid
1 tl kuivatatud tüümiani
musta pipart, soola, oliiviõli
500 grammi veise sisefileed
Tükike võid ja tilk õli praadimiseks, musta pipart, soola maitsestamiseks.
Lisandiks veel natukene porgandit ja kaalikat, peotäis ruccola salatit ning tilgake granaatõuna balsamico äädikat viimase lihvi andmiseks.
Peske punapeedid hoolikalt puhtaks, asetage need suuremasse kaussi, lisage teelusikatäis soola, tüümiani, näputäis musta pipart ja tilk õli, segage korralikult läbi ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 1,5 tundi. Peale tunniajalist küpsetamist lisage koorimata küüslauguküüned.
![]() |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar