LÕHE MARINEERITUD SELLERI, REDISE JA TŠILLIGA

 


Värske seller ei kuulu oma maitse poolest kindlasti paljude lemmikute hulka, kuid seda veidikenegi töödeldes, muutub maitse radikaalselt. Minule isiklikult meeldib seller ka värskelt ja töötlemata kujul aga täna marineerime seda sidrunimahlaga ja lõpptulemus saab olema ütlemata mõnus! Proovige ja te hakkate sellerit vaatama hoopis teise pilguga! 

300 grammi värsket varssellerit 

peotäis marineeritud kapriseid

6 - 7 redist

1 kanamuna

sorts head oliiviõli

8 oliivi

100 grammi lõhet sööja kohta

1 värske tšilli 

2 sidruni mahl

Värskelt jahvatatud pipart, soola


Peske varsseller, redis ja tšilli hoolikalt puhtaks ning tükeldage. Keetke kanamuna(- d). Pressige sidrunitest mahl välja ning valage suuremasse kaussi, lisage sinna kaprised, tükeldatud redis, seller ja tšilli. Maitsestage näputäie soolaga. Jätke toasooja seniks maitsestuma kuni küpsetate lõhe. Maitsestage kala pipra ja soolaga ning praadige igast küljest paar minutit. Nahapoolt võiksite paar minutit kauem küpsetada, sest krõbe, maitsestatud nahk on mõnus ja maitsev suutäis omaette. 


Kui kala on küpsenud, võtke marineeritud juurviljad ja lisage neile viilutatud oliivid ning sorts oliiviõli. Segage kõik korralikult läbi ja vajadusel lisage veel soola.

Tõstke taldrikule tükikene kala ja lisage salat ja paar sektorit keedetud kanamunast. Jahvatage peale värsket pipart. Tervislik ning ülimalt maitsev lõuna või õhtusöök on garanteeritud.



Rõõmsameelsus on naer ja rõõm igast asjast, või ka mitte millestki, lihtsalt tundes elust head meelt, vaadates naeratades teisele otsa, ilma hirmu varjundita...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar