PANNA COTTA MARJAKASTMEGA

 



Panna Cotta valmistamiseks :

5 lehte želantiini

400 ml vahukoort

100 ml piima

25 grammi suhkrut

1 vaniljekaun 

 Marjakaste :

150 grammi suhkrut

2 supilusikatäit valge veini äädikat

2 supilusikatäit granaatõuna balsamicot

250 grammi erinevaid marju ( vaarikaid, metsmaasikaid, kirsse )

Pange želantiinilehed tilgakese külma veega ligunema. Valage vahukoor, piim ja suhkur keedupotti, lisage vaniljekaun. Keetke tasasel kuumusel 5 minutit, seejärel eemaldage vaniljekaun, lõigake see pikuti lõhki ja eemaldage kaunast noaseljaga seemned ning lisage need uuesti kastruli. Keeda veel 5 minutit. 

Pigista želantiinilehtedest vesi välja ja lisa need keedetud koore sisse, sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Vala segu klaasidesse või magustoidu vormidesse. Aseta vähemalt 2,5 tunniks külmikusse tahenema.

                            


Seni kuni magustoit taheneb, valmistage marjakaste ja selleks valage kõik koostisained kastruli ja keetke madalal kuumusel kuni suhkur on täielikult lahustunud ning marjad pehmed. 


Püreerige marjad saumiksriga ja jahutage kaste. Serveerige tarretunud Panna Cotta koos värskete marjade ja marjakastmega. Puistage üle tuhksuhkruga, võite riivida peale ka šokolaadi.




 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar