5 lehte želantiini
400 ml vahukoort
100 ml piima
25 grammi suhkrut
1 vaniljekaun
Marjakaste :
150 grammi suhkrut
2 supilusikatäit valge veini äädikat
2 supilusikatäit granaatõuna balsamicot
250 grammi erinevaid marju ( vaarikaid, metsmaasikaid, kirsse )
Pange želantiinilehed tilgakese külma veega ligunema. Valage vahukoor, piim ja suhkur keedupotti, lisage vaniljekaun. Keetke tasasel kuumusel 5 minutit, seejärel eemaldage vaniljekaun, lõigake see pikuti lõhki ja eemaldage kaunast noaseljaga seemned ning lisage need uuesti kastruli. Keeda veel 5 minutit.
Pigista želantiinilehtedest vesi välja ja lisa need keedetud koore sisse, sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Vala segu klaasidesse või magustoidu vormidesse. Aseta vähemalt 2,5 tunniks külmikusse tahenema.
Püreerige marjad saumiksriga ja jahutage kaste. Serveerige tarretunud Panna Cotta koos värskete marjade ja marjakastmega. Puistage üle tuhksuhkruga, võite riivida peale ka šokolaadi.
![]() |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar