PIPRAPIHV MAITSEVÕI JA OASALATIGA

 


Tänane postitus on lihasõpradele ja ilma pikema sissejuhatuseta asume asja juurde. Liha marineerimiseks vajame :

500 grammi looma sisefileed

2 teelusikatäit jämedamat purustatud pipart

1 teelusikatäis soola

1 teelusikatäis pruuni suhkrut

1 supilusikatäis sojakastet

1 teelusikatäis veiniäädikat

1 supilusikatäis oliiviõli 

Lõigake lihast umbes 100 grammised tükid ja  veeretage neid pipras. Segage kokku ülejäänud maitseained ja asetage liha sinna marineeruma. Selleks varuge vähemalt tund. 



Maitsevõi valmistamiseks :

6-8 küüslauguküünt

200 grammi võid

näputäis musta pipart

peotäis värsket  või kuivatatud peterselli

tilk õli


 Asetage fooliumile küüslauguküüned, nende peale pool peterselli kogusest ja niristage üle tilga õliga.Keerake foolium kokku.  Kuumutage ahi 200 kraadini ja asetage küüslauk ahjurestile 10-12 minutiks küpsema. Kui küüslauk on pehme, siis jahutage maha. Võtke suurem kauss, asetage sinna pehme või, lisage küpsenud küüslauguküüned, ülejäänud petersell ja näputäis musta pipart. Hakkige kahvliga kõik läbi.  


Võtke jupp toidukilet, tõstke sinna maitsevõi ja keerake ettevaatlikult rulli.  Asetage sügavkülma.


Oasalati valmistamiseks :

1-2 purki konservube ( segu )
0,5 purki kikerherneid
1 punane sibul
1 marineeritud kurk
2-3 küüslauguküünt
peotäis värsket hakitud peterselli
1,5 sidruni mahl
1 sorts oliiviõli

Peske oad ja kikerherned külma vee all läbi ja nõrutage. Võtke suurem kauss, valage sinna oad ja kikerherned. Hakkige sibul, küüslauguküüned ja marineeritud kurk väikesteks kuubikuteks ja lisage ubadele. Pressige sidrunitest mahl välja ja valage ubadele, lisage petersell, näputäis soola, musta pipart. Segage läbi, lisage oliiviõli ja segage uuesti läbi.




Tõstke lihatükid vähemalt 15 minutit enne küpsetamist külmikust välja. Valage pannile tilk õli ja tükike võid, kuumutage. Asetage lihatükid pannile ja praadige igast küljest ca 3,5 minutit, kellele meeldib küpsenum liha, siis küpsetage mõlemalt poolelt ca 7 minutit. 
Serveerimiseks tõstke taldrikule salatit, lisage lihatükid ja neile omakorda tükikene maitsevõid.














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar