PORGANDIKUKLID


Nädalavahetus jälle käes ja aeg köögis midagi mõnusat valmistada. Olgu selleks täna ülimaitsvad porgandikuklid.

Taigen :

250 grammi riivitud porgandit

3 dl piima

11 grammi kuivpärmi

5,5 dl jahu

1 teelusikatäis soola

2 supilusikatäit rapsiõli

3 dl kaerakliisid

Viimistlemiseks :

0,5 dl piima

2 supilusikatäit kaerakliisid


Sega omavahel pärm ja 1 dl jahu ,lisa käesoe piim, seejärel sool, õli, kaerakliid ja riivitud porgand. Sõtku ja hakka vähehaaval lisama ülejäänud jahu. Sõtku korralikult läbi ja jäta taigen sooja kohta vähemalt pooleks tunniks kerkima.

Aseta kerkinud taigen jahusele pinnale, sõtku kergelt läbi ja jaga taigen seejärel 16 osaks, vooli pallid. Lase taignal veel 15 minutit kerkida. Pintselda kerkinud taignapallid piimaga üle ja raputa peale kaerakliisid.

Küpseta 225 kraadi juures 12 - 15 minutit. Serveeri koos värske või ja oma lemmiklisandiga. Olgu selleks kala, sink või juust!












 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar