JUUSTUSED KAERAKÜPSISED

 


Ahoi rahvas! 

Täna valmistame pikema lora ja sissejuhatuseta soolase suutäie. Sobivad suurepäraselt nii vahepalaks kui hommikueineks. 

3 dl kaerajahu

1 dl nisujahu

2 teelusikatäit küpsetuspulbrit

150 grammi riivitud juustu

2 dl piima

näputäis soola, pipart


Sega omavahel kuivained. Lisa piim ja riivjuust. Puista lauale pisut jahu ning vormi taignast piklik kang. Jaga see võrdseteks osadeks ja vajuta iga osa omakorda lapikuks..


Määri pealt piima või munakollasega ja küpseta eelkuumutatud ahju keskmisel tasemel 220 kraadi juures ca.15 minutit.  



Serveeri koos maitsevõi või toorjuustuga. Klaasike külma piima paneb iile täpi. Sobib ka hommikuse kohvi või tee kõrvale. 



Lõpetuseks väikene tsitaat Henry Miller-i raamatust " Vähi pöörijoon" 
“Oh, kevad hakkab tulema!” Ja Jumal ise teab, et kui Pariisi jõuab kevad, siis peab nõdremgi surelik hinges tundma, et see on paradiis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar