ÕUNA-BANAANIKOOK




Kevad on lõpuks käes ja pühadki kohe ukse taga ning seepärast pakun teile täna proovimiseks oma täiesti uut retsepti, kook on väga mõnus ja maitseküllane.

2 kanamuna

350 grammi õunapüreed

1 banaan

2 teelusikatäit kaneeli

2 dl maitsestamata jogurtit

1 sidruni koor

400 grammi muretaigent

2 dl suhkrut

tükike võid määrimiseks


Võtke kõrgem anum, viilutage sinna banaan, lisage riivitud sidruni koor, kaneel ja suhkur. Püreestage.



Lisage õunapüree, kanamunad ja maitsestamata jogurt. Mikserdage korralikult läbi. Võtke lahtikäiv koogivorm. Määrige põhi ja küljed võiga.  Jagage muretaigen kaheks osaks, rullige mõlemad osad koogivormi suurusteks osadeks. Suru üks osa kergelt koogivormi põhja.



Valage täidis põhjale, seejärel tõstke ettevaatlikult teine pool peale, pintseldage kergelt täidisega üle ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 45 minutit.


Seni kuni kook küpseb valmistage šokolaadikaste.

1,5  dl vahukoort 
200 grammi šokolaadi
50 grammi hakitud metspähkleid

Valage vahukoor anumasse, tükeldage sisse šokolaad ja sulatage nõrgal kuumusel šokolaadi täieliku lahustumiseni, lisage pool pähklikogusest, ülejäänud jätke kaunistamiseks.



Tõstke kook ahjust välja, eemaldage koogivorm ja jahutage täielikult maha.



Niristage koogile pool šokolaadikastmest, lisage ülejäänud purustatud pähklid ning asetage seejärel külmkappi pooleks tunniks tahenema. 



Seejärel kui kook on tahenenud on aeg serveerimiseks ja  seda võiks teha koos šokolaadikastme ja maasikate või vaarikatega.







Proovige järgi ja andke tagasisidet. Mina tänan!!! 












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar