LAMBALIHA SALAT SPINATI, FETA JA GRILLITUD KÕRVITSAGA

 


Pühad on käes ja tegemisi kõigil kindlasti kuhjaga, kuid kõige selle sagina juurde kuulub vaieldamatult ka korralik kõhutäis head toitu. Valmistame seekord mõnusa salati lamba sisefileest.

125 grammi lamba sisefileed sööja kohta

1 supilusikatäis seesamiseemne õli

500 grammi kõrvitsat

200 grammi spinatit

100 grammi feta juustu

1 peotäis kalamata oliive

20 grammi võid

1 teelusikatäis piparmündi želeed

musta pipart, soola

Puhastage lamba sisefileed kelmetest ja rasvast, pintseldage üle seesamiseemne õliga ja maitsestage musta pipra ning soolaga.

Koorige kõrvits, puhastage seemnetest ning lõigake meelepärasteks tükkideks, niristage peale oliiviõli ja maitsestage soola, pipraga. Valage tükid küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning grillige 250 kraadi juures 10 minutit. Lülitage ahi välja ja jätke kõrvitsad sinna kuni kõik teised komponendid on valmis. Tükeldage feta juust kuubikuteks ja poolitage oliivid.

Kuumutage pann ja pruunistage lambafileed kiirelt igast küljest. Tõstke pann pliidilt ja jätke liha sinna puhkama. Võtke teine pann või kastrul, sulatage seal tükike võid ja tõstke peale spinat ja lusikatäis piparmündi želeed. Segage läbi, soovi korral võite lisada musta pipart ja natukene soola.

 Asetage taldrikule spinat, oliivid, feta juust ning grillitud kõrvitsa tükid

. Viilutage lambafileed ja lisage eelnevale. Piserdage peale balsamico äädikat ja nautige igat suutäit. 


 Lõpetame ajale asjakohase tsitaadiga: Pühade ajal saad aru, et oled kuidagiviisi veel ühe aasta pettusi, sõdu, inflatsiooni, tööpuudust, tossu ja presidente ära kannatanud....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar