KALA MUNAKASTMES

 


Alustuseks hankige ükskõik millist valget kala, ahven, koha, säinas, siig, tursk jne. Sööja kohta võiks kala olla ca 150 grammi.

Värskeid või kuivatatud ürte ( petersell, till, natukene tüümiani, loorber)

Hapukurgi vett ca 150 ml

2 supilusikatäit hapukoort

150 grammi võid

4 keedetud kanamuna

0,5 sidruni mahl

pipar, sool


Pange ürdid kastruli ca 1 liitri veega keema, keetke ca 10 minutit, maitsestage soola, pipraga ja lisage hapukurgivesi. Lisage kalafileed ja keetke kala pehmeks. Lülitage kuumus välja ja jätke kala seniks vette kuni valmistate kastet.


Võtke väiksem kastrul, valage sinna natukene keeduleent, lisage või, hapukoor ja sidruni mahl, laske korra keema ja seejärel segage sisse hakitud kanamunad. Maitsestage soola ja pipraga.


Tõstke taldrikule paar keedetud kalafileed ja valage üle kastmega. Sutsakas hakitud peterselli nii maitseks kui iluks ei tee paha. Peotäis värsket salatit annab roale omakorda jumet.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar