KARTULIKOTLETID CHORIZO JA SINGIGA

 



Alustuseks tutvustaks Teile natukene chorizo vorsti. Chorizo on sealihast vorst, mida esmakordselt valmistati Ibeeria poolsaarel. See on valmistatud rasvase sealiha, tšilli ja paprikaga. Vorstile annab just erilise maitse selles sisalduv Hispaania paprika. Kuivatatud ja suitsutatud chorizo on kohe söödav, mis tähendab, et seda võib süüa ilma küpsetamata. Toores chorizo tuleb enne söömist kindlasti küpsetada. Seda võib süüa lihtsalt vorstina või kasutada mõne roa koostises, võib kasutada ka veisehakkliha või seahakkliha asemel. Täna kasutame valmistoodangut ehk kuivatatud ja suitsetatud chorizot.

6 keskmise suurusega keedetud kartulit

2 kanamuna

150 grammi riivitud juustu

50 grammi riivsaia

100 grammi chorizo vorsti

100 grammi tükeldatud keedusinki

1 teelusikatäis karrit

1 sibul

1 küüslauguküün

1 supilusikatäis seesamiõli

musta pipart, soola, küpsetuspulbrit


Tükeldage sibul, küüslauk ja chorizo.


Praadige kergelt läbi. Võtke suurem anum, riivige sinna keedukartulid ja lisage kõik ülejäänud komponendid peale küpsetuspulbri. Segage korralikult läbi.


 Vormige saadud massist meelepärase suurusega kotletid. Sellest kogusest saab 10-15 tk. 

Eelkuumutage ahi 220 kraadini. Võtke pann ja praadige keskmisel kuumusel kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Seejärel tõstke kotletid fooliumi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puistage igale kotletile natukene küpsetuspulbrit ja küpsetage ahjus ca 15 minutit. Serveerige koos toorsalati ja- või mõne oma lemmikkastmega. Sobivad nii külmad kui kuumad.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar