KANA - KREVETIKOTLETID GRILLITUD KIRSSTOMATITE JA SAFRANIMAJONEESIGA

 


Proovi ja sa ei kahetse! Tänane roog sobib ka kergema toidu austajatele, kuna see on suhteliselt rasvavaba, muidugi need, kes kardavad patustada, võivad tavalise majoneesi asemel kasutada lahjemat versiooni. Tänapäeval on mõeldud kõigele ja kõigile!!

1 kg kanahakkliha

180 grammi kooritud krevette ( sobivad nii värsked kui külmutatud )

1 peotäis hakitud peterselli

1 peotäis hakitud rohelist sibulat või murulauku

1-2 värsket tšillit

2 teelusikatäit soola

näputäis värskelt jahvatatud musta pipart

1 jupp ingverit ( 1-2 cm paksune )

200 grammi värskeid kirsstomateid 

150 grammi majoneesi

1 näputäis safranit

tilk vett, õli 


Sulata krevetid ja hakki väiksemateks tükkideks. Eemalda tšillikaunadest seemned ja tükelda. Sega omavahel hakkliha, sool, pipar, tükeldatud krevetid, petersell, roheline sibul ja ingver. Riivi ingver ja lisa eelnevale.

Lisa segule ca 50 ml toiduõli ja sega korralikult läbi.

Vormi segust meelepärase suurusega pallid ja vajuta laiaks. Küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks. Soovi korral lisa seesamiseemneid. Võid peale pruunistamist ka 10 minutiks ahju panna. Seni kuni kotletid küpsevad, grilli tomatid ja valmista ette safranimajonees. Vala grillpannile tilk õli ja küpseta kirsstomateid ca 10 minutit. Enne serveerimist puista peale värskelt jahvatatud musta pipart.

Võta paar lusikatäit külma vett, lisa sinna näputäis safranit ja lase ca 5 minutit seista, seejärel vala segu majoneesile ja sega korralikult läbi.

Kui kotletid on piisavalt küpsenud ja tomatid pehmed, ongi aeg serveerimiseks. Tõsta taldrikule lusikatäis safranimajoneesi, lisa mõned grillitud kirsstomatid ja paar kotletti. Lisandiks võiks pakkuda grillitud saiaviile - rohkemat ei olegi vaja! 


Naudi toitu ja suviseid hetki, mina tänan!!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar