SOOLAKURGID

 



Kuidas Teile meeldiks valmistada ilma liigse vaevata soolakurke?! Nimelt, ei mingit keetmist, marinaadi valmistamist ega muidu higistamist niigi palavatel päevadel pliidi ees. Ja seda võite valmistada kasvõi iga nädal uuesti ja uuesti.

1 kg väiksemaid avamaa kurke
1 supilusikatäis meresoola
1 supilusikatäis sinepiseemneid
4-5 küüslauguküünt
peotäis mustsõstra lehti
peotäis tilli
1 teelusikatäis musta terapipart



Peske kurgid hoolikalt puhtaks ja asetage need paariks tunniks jäävette. Seejärel lõigake kurkidel otsad maha, rebige mustsõstralehed ja tillivarred puruks, hakkige küüslauk peenemaks ja purustage noaseljaga pipraterad. Võtke suurem kilekott, valage sinna sool ja seejärel kõik teised maitseained ja taimed. Lisage kurgid. Sulgege kilekott ja raputage korralikult läbi. Avage kilekott ja laske õhk välja, sulgege kilekott uuesti ja tõstke vähemalt 6-9 tunniks külmkappi.


Võite maitsesegule lisada ka näiteks mädarõika juurt või teravuse saamiseks natukene tšillit, kuid olge sellega ettevaatlik. Kui kurgid jäävad liiga kauaks seisma, siis võivad maitsed väga kangeks minna. Nii lihtne see oligi, ei mingit vett, keetmist ega ülearust tšallalaad!


Serveerides soolakurki snapsi kõrvale koos meega, saate väga põneva maitseelamuse, kuid selline mõnus suutäis kõlbab ka niisama vahepalaks!

Mustsõstralehti võite säilitada ka sügavkülmas, nii saate kasvõi südatalvel midagi mõnusat valmistada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar