GYTAN KATSU EHK PANEERITUD JA FRITEERITUD VEISE KEEL

 


Väidetavalt on see retsept saanud alguse Sendai linnast Jaapanis umbes 1940 aastatel ja ega oskagi muud lisada peale selle, et loomakeel tuleb selle retsepti puhul kindlasti tervelt keeta ja seda peaks tegema vähemalt  8-10 tundi. Sendai meistrid soovitavad seda teha lausa 12 tundi aga võin julgelt öelda, et 8 tundi  on piisav.

1 loomakeel

2,5 liitrit juurvilja või liha puljongit ( võite kasutada ka puljongikuubikuid )

0,5 teelusikatäis musta pipart

0,5 teelusikatäit soola

2 muna

pool klaasi jahu 

1 klaasitäis pankot ehk Jaapani riivsaia ( kõlbab ka meie riivsai )

0,5-1 liiter õli friteerimiseks

Alustuseks peske loomakeel külma vee all ja asetage seejärel suuremasse ahjupotti, valage peale puljong ja asetage eelkuumutatud ahju 120 kraadi juurde vähemalt 8-ks tunniks hauduma. Seejärel kui keel on küpsenud, tõstke keel leemest välja ja jahutage toatemperatuurini, seejärel keerake jahtunud keel kilesse ja asetage külmkappi ca 3 tunniks jahtuma. Võite keele ka kaheks jagada ja teisest poolest näiteks keelt tarrendis teha. Kui keel on täielikult maha jahtunud, siis eemaldage nahk - õige jahutamise puhul koorub see väga lihtsalt maha.

Lõigake keelest ca 1 -1,5 cm paksused viilud. 

Võtke 3 kaussi, ühte valage jahu, teise riivsai ja kolmandasse kloppige 2 muna millesse segage pisut soola ja musta pipart. 

Katke viilud mõlemalt poolt jahuga, seejärel klopitud munaga ja lõpetuseks puistake üle riivsaiaga. 


Valage kastruli õli ja kuumutage see ca 70 kraadini. Tõstke paneeritud keeleviilud ükshaaval õlisse ja küpsetage neid kuni paneering muutub  mõlemalt poolt kuldkollaseks.  Asetage friteeritud tükid majapidamispaberile, nii eraldub liigne õli. Serveerige koos hapukoore ja sidruniviiludega. Kui teil õnnestub leida kuskilt tonkatsu kastet, siis veel parem. Muidugi, alati võite selle kastme ka ise valmistada!!!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar