MARINEERITUD KEEL EHK LENGUA EN ESCABECHE

 

Tegemist jällegi väga lihtsa, kuid ülimalt maitsva roaga. Muidugi ettevalmistus nõuab rohkemat aega aga sellest hoolimata lihtne ja mõnus vaheldus igapäevases toiduvalikus. Esmalt tuleb keel keeta ja selleks :

ca 1 kg loomakeelt

1 sibul

3 küüslauguküünt

3 loorberilehte

vett,musta terapipart, soola

Peske keel korralikult puhtaks ja asetage seejärel koos kõige eelpool nimetatud maitseainetega keema.

Keetke keelt ca 2 tundi, seejärel laske täielikult jahtuda ning seejärel pange ilma vedelikuta paariks tunniks külmkappi. Kui keel on külmikus maha jahutatud, siis eemaldage nahk ja viilutage keel umbes 1 cm paksusteks tükkideks.


Marineerimiseks :

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

2 porgandit

2-3 loorberilehte

1 tšilli

0,5 jalopenot

veerand paprikat

veerand väiksemast kapsapeast

pool lillkapsast

3-4 dl valge veini äädikat

2 dl õli

musta terapipart, soola, suhkrut

peterselli

Tükeldage porgand ning küpsetage neid kuumas õlis umbes 3-4 minutit. Porgand peaks jääma krõmpsuks. Lisage tükeldatud sibul, lillkapsas, paprika, küüslauk ning maitseained. Hautage mõni minut seejärel lisage äädikas ja kuumutage keemiseni. 

Lisage keelest lõigatud tükid ja keetke madalal temperatuuril veel 5 minutit. Eemaldage pliidilt, katke pann või pott kaanega ja laske seista ca 15 minutit. 

Serveerige koos hakitud peterselli ja saiaga.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar