Tegemist jällegi väga lihtsa, kuid ülimalt maitsva roaga. Muidugi ettevalmistus nõuab rohkemat aega aga sellest hoolimata lihtne ja mõnus vaheldus igapäevases toiduvalikus. Esmalt tuleb keel keeta ja selleks :
ca 1 kg loomakeelt
1 sibul
3 küüslauguküünt
3 loorberilehte
vett,musta terapipart, soola
Peske keel korralikult puhtaks ja asetage seejärel koos kõige eelpool nimetatud maitseainetega keema.
Keetke keelt ca 2 tundi, seejärel laske täielikult jahtuda ning seejärel pange ilma vedelikuta paariks tunniks külmkappi. Kui keel on külmikus maha jahutatud, siis eemaldage nahk ja viilutage keel umbes 1 cm paksusteks tükkideks.
Marineerimiseks :
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
2 porgandit
2-3 loorberilehte
1 tšilli
0,5 jalopenot
veerand paprikat
veerand väiksemast kapsapeast
pool lillkapsast
3-4 dl valge veini äädikat
2 dl õli
musta terapipart, soola, suhkrut
peterselli
Tükeldage porgand ning küpsetage neid kuumas õlis umbes 3-4 minutit. Porgand peaks jääma krõmpsuks. Lisage tükeldatud sibul, lillkapsas, paprika, küüslauk ning maitseained. Hautage mõni minut seejärel lisage äädikas ja kuumutage keemiseni.
Lisage keelest lõigatud tükid ja keetke madalal temperatuuril veel 5 minutit. Eemaldage pliidilt, katke pann või pott kaanega ja laske seista ca 15 minutit.
Serveerige koos hakitud peterselli ja saiaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar