OSSO BUCO GREMOLATA JA RIISIGA

 


Osso Buca on saanud alguse Itaaliast ja selle sünnikohaks loetakse Milanot. Üldjuhul valmistatakse seda veiselihast aga ka vasika ja põdralihast. Sõna osso buca tähendab iseenesest õõnsat luu või torukujulist luutükki. Ehk siis seda tehakse just koodist. Hautis on väga maitsev ja meeldib kindlasti kõigile loomaliha nautijatele. 

4 koodiviilu

2-3 sibulat

1 purk kirstomateid

2 supilusikatäit tomatipastat

2 sellerivart

2 porgandit

3-4 küüslauguküünt

0,5 liitrit lihapuljongit

1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit

1-2 loorderilehte

30 ml õli

50 grammi jahu

soola, pipart


Gremolata valmistamiseks:

1 peotäis hakitud peterselli

1 riivitud küüslauguküüs

1 sidruni koor

Võtke koodiviilud külmikust pool tundi enne valmistamist välja. maitsestage lihatükid soola, pipraga ning seejärel katke mõlemalt poolt jahuga.

Kuumutage kõrgemal pannil või kastrulis õli ja pruunistage lihatükid mõlemalt poolt. Seejärel tõstke liha pannilt korraks eemale, valage pannile tükeldatud sibul, porgand ja seller ning küüslauk.

Hautage juurvilju mõni minut ja seejärel tõstke lihatükid pannile tagasi. Lisage kirsstomatid, tomatipasta ning puljong. Segage korralikult läbi ja jätke hauduma vähemalt 1,5 tunniks. Võite seda teha ka ahjus. Lisage kuivatatud tüümian ja loorber, vajadusel soola ning pipart. Hautage veel pool tundi. Segage omavahel tükeldatud petersell, küüslauk ja riivitud sidruni koor ning lisage segu hautisele.

See ongi maitsev gremolata millega annate hautisele viimase lihvi.


 Serveerige koos aurutatud riisiga. Rohkem lisandeid see suurepärane roog oma kõrvale ei vaja. Nautige!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar