Röstitud paprikad ja baklažaan annavad sellele kastmele mõnusa suitsuse maitse. Käärigem aga käised üles ja asugem asja juurde. Valmistamiseks kulub maksimaalselt tund, kuid kaste säilib külmikus vabalt paar nädalat.
3 paprikat kastme jaoks + 1 iga sööja kohta
1 baklažaan
3-5 küüslaugu küünt
1 supilusikatäis äädikat
100 grammi kitsejuustu ( meega maitsestatud - leidub üldjuhul igas suuremas kaupluses )
musta terapipart, soola, õli
Kui teil puudub võimalus kasutada elavat tuld, siis valage pannile ca 1 cm jagu õli, kuumutage see ja seejärel asetage paprikad ükshaaval kuuma õli sisse. Röstige neid õlis igast küljest paar minutit. Paprikad peavad muutuma pehmeks. Tõstke paprikad pannilt jahtuma.
Asetage samale pannile kooritud ja viilutatud baklažaan ja tükeldatud küüslauk ning terapipar ( umbes 10 tera). Pruunistage mõlemalt poolt.
Kui paprikad on jahtunud, siis eemaldage seemned ja tõmmake nahk maha. Kui olete paprikaid korralikult röstinud, siis tuleb koor vaevata maha.
Asetage kooritud ( 3 tk) paprikad, baklažaan koos õli ja küüslauguga suuremasse nõusse, lisage äädikas ja purustage saumiksri või blenderiga kõik ühtlaseks massiks. Lõigake kitsejuustust umbes 1 cm paksused rattad, keerake nende ümber paprika ribad ja valage peale natukene kastet.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar