AJVAR EHK SERBIA RÖSTITUD PAPRIKA KASTE MESISE KITSEJUUSTUGA

 


Röstitud paprikad ja baklažaan annavad sellele kastmele mõnusa suitsuse maitse. Käärigem aga käised üles ja asugem asja juurde. Valmistamiseks kulub maksimaalselt tund, kuid kaste säilib külmikus vabalt paar nädalat.

3 paprikat kastme jaoks + 1 iga sööja kohta

1 baklažaan

3-5 küüslaugu küünt

1 supilusikatäis äädikat

100 grammi kitsejuustu ( meega maitsestatud - leidub üldjuhul igas suuremas kaupluses )

musta terapipart, soola, õli

Kui teil puudub võimalus kasutada elavat tuld, siis valage pannile ca 1 cm jagu õli, kuumutage see ja seejärel asetage paprikad ükshaaval kuuma õli sisse. Röstige neid õlis igast küljest paar minutit. Paprikad peavad muutuma pehmeks. Tõstke paprikad pannilt jahtuma.

Asetage samale pannile kooritud ja viilutatud baklažaan ja tükeldatud küüslauk ning terapipar ( umbes 10 tera). Pruunistage mõlemalt poolt.

Kui paprikad on jahtunud, siis eemaldage seemned ja tõmmake nahk maha. Kui olete paprikaid korralikult röstinud, siis tuleb koor vaevata maha.

Asetage kooritud ( 3 tk) paprikad, baklažaan koos õli ja küüslauguga suuremasse nõusse, lisage äädikas ja purustage saumiksri või blenderiga kõik ühtlaseks massiks. Lõigake kitsejuustust umbes 1 cm paksused rattad, keerake nende ümber paprika ribad ja valage peale natukene kastet. 


Loomulikult võite seda kastet pakkuda ka liha kõrvale või miks mitte süüa koos röstitud saiaga! Valik on teie.


MAITSED ON AVASTAMIST VÄÄRT!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar