PORGANDIKOOK TOORJUUSTU JA JÕHVIKA TÄIDISEGA


Selle porgandikoogi retsepti improveerisin ma kappe revideerides ja tulemuseks sai ülimalt mõnus ja maitsev koogike!

300 grammi fariinsuhkrut

300 grammi jahu

250 ml toiduõli

4 kanamuna

150 grammi õunamoosi

5 porgandit ( riivitult ca 350 grammi )

1 supilusikatäis vaniljesuhkrut

2 teelusikatäit küpsetuspulbrit

0,5 teelusikatäit soola

Täidis :

200 grammi toorjuustu

peotäis kuivatatud jõhvikaid

50 grammi sulatatud võid

1 dl vett

2 supilusikatäit pähklikreemi ( suvalist)

Riivige porgandid. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkrud ja sool. Vahustage suuremas kausis kanamunad, lisage sellele õunamoos, õli ja riivitud porgandid. Lisage sellele nüüd eelnevalt maitseainetega segatud jahu.


Vooderdage lahtikäiv ( 24 cm) koogivorm ja määrige põhi ning küljed võiga. Valage taignamass vormi ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 45 minutit.


Kui kook on küpsenud, tõstke see ahjust välja ja jahutage täielikult. Lõigake kook 2  võrdseks osaks. 
Võtke kauss, lisage sinna vesi ja pange jõhvikad umbes 10 minutiks ligunema. Segage omavahel pähklikreem, sulatatud või ja toorjuust. Valage ligunenud jõhvikad koos veega täidise massi ja segage korralikult läbi. Määrige täidis alumisele koogipoolele ja tõstke teine pool peale. Raputage peale tuhksuhkrut ning asetage kook vähemalt 30 minutiks külmikusse. 

Serveerige koos jõhvikakastme või värskete marjadega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar