KINDRAL TSO KANA JA VÜRTSIKAD KAPSAD SEALIHAGA

 


Kindral Tso kana retsept on magus, vürtsikas ja õlis küpsetatud (friteeritud) kanaroog, mis on saanud alguse väidetavalt Põhja -Ameerika Hiina restoranidest. Retsept on nimetatud Zuo Zongtangi järgi, kes oli Qingi dünastia riigimees ja sõjaline juht, kuigi temaga ei ole roal registreeritud mingit seost. Zuo koduprovintsis Huanis ei ole see roog ka absoluutselt tuntud, kuid see selleks. Roog on mõnus ja maitseküllane.

500 grammi kanafileed

2 kanamuna 

soola, pipart

100 grammi jahu

100 grammi maisitärklist

0,5 liitrit õli

2 teelusikatäit seesamiseemneid

peotäis hakitud rohelist sibulat

Kastme valmistamiseks :

2 lusikatäit õli

2 teelusikatäit hakitud küüslauku

2 kuivatatud tšillit

50 ml kanapuljongit

2 supilusikatäit Hoisini kastet

2 supilusikatäit pruuni suhkrut

50 ml sojakastet

1 supilusikatäis maisitärklist

Selle roaga koos võib serveerida vürtsikaid ja maitsetest tulvil kapsaid sealihaga. Olenemata sellest, et siin saavad kokku kaks liharooga, kuid nad täiendava teineteist suurepäraselt. Kapsaste valmistamiseks vajad :

300 grammi värsket kapsast

1 tšilli

300 grammi läbikasvanud sealiha ( triibuliha )

3 küüslauguküünt

2 supilusikatäit tšillikastet

soola

Alustagem kapsastest ja selleks valage pannile natukene õli, lisage küüslauguküüned ja kuivatatud tšillikaun. Kuumutage mõni minut ja seejärel lisage pannile tükeldatud sealiha, pruunistage ja lisage tükeldatud kapsas. Laske madalal kuumusel haududa ca 10 minutit. Lisage sool ja paar supilusikatäit magushaput tšillikastet ning jätke kapsas seejärel kõige nõrgemale kuumusele kaane alla hauduma.

Järgmiseks võtke käsile kana. Valage ühte kaussi jahu ja tärklis, segage omavahel läbi. Teises kausis vahustage kanamunad koos soola ja pipraga. Valage kõrgema äärega pannile või kastruli õli ning kuumutage.

Asetage kanafilee ribad esmalt maitsestatud ja vahustatud kanamunade sisse ja seejärel katke jahu ning tärklise seguga. Küpsetage kanafileesid kuumas õlis ca 5 minutit, aegajalt neid pöörates. Tõstke krõbedad kanafileed majapidamispaberile nõrguma.  

Kuumutage pann, lisage õli,tükeldatud küüslauk ning purustatud ja kuivatatud tšilli. Vispelda omavahel kanapuljong, Hoisini kaste, pruun suhkur, tärklis ja sojakaste ning röstitud seesamiseemned. Vala segu pannile ning lase kastmel pakseneda. Tõsta friteeritud kanafileed pannile ja sega kastmega läbi.

Nüüd on kana valmis serveerimiseks. Puistake kanafileed üle tükeldatud rohelise sibulaga. Kana ja vürtsikate kapsaste juurde võite pakkuda ka jasmiiniriisi. See on täiuslik kolmik! 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar