TATRAKOTLETID TOMATIKASTMES

 


Tänane roog on täiesti lihavaba ja peaks sobima eraldi toiduna taimetoitlastele ja samas ka lisandina liha kõrvale. Kõigile midagi! Tatar ise pärineb Kesk-Aasiast ja tema kodumaaks peetakse Tiibetit. Venemaa ja Türgi kaudu jõudis tatar Mandri - Euroopasse ja sealt edasi ka Siberi kaudu 18. sajandil Eestisse. Huvitav fakt on see, et tatar ei ole tegelikult tavaline teravili vaid tema vili on pähkel! Tatar ei sisalda gluteeni ja sobib hästi kasutada dieedina.

250 grammi tatart

3 kanamuna

2 porgandit

1 sibul

musta pipart, soola, õli või rasva praadimiseks. 

40 grammi riivsaia

20 grammi jahu

1 purk konserveeritud kirsstomateid

2 dl toidukoort

1 supilusikatäis kastmepaksendit

1 teelusikatäis hakitud tilli

Keeda tatar pehmeks, jahuta ja maitsesta soola ning pipraga. Haki porgand ja sibul väikesteks kuubikuteks.

Vala pannile õli ja prae kuubikud pehmeks. Mikserda jahtunud tatar sau või kannmiksris koos kanamunadega ühtlaseks massiks, lisa praetud köögiviljad ja sega läbi.

Vormi õliste käte vahel saadud massist umbes 50 grammised pallid ja vajuta laiaks. Kata mõlemalt poolt riivsaia-jagu seguga ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kotlette tuleks ühelt poolt ca 4 minutit küpsetada ja alles seejärel pöörata teine pool. Nii ei lagune kotletid laiali.


Kastme jaoks vala väiksemasse kastruli toidukoor, lisa kirsstomatid, must pipar ja sool ning kastmepaksendi. Keeda kuni kaste pakseneb ja seejärel lisa hakitud till. Kogu protsess kestab alla tunni ja mõnus kõhutäis on garanteeritud! 


Olge terved!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar