KÄNGURU STEIK AURUTATUD SPARGELKAPSA JA VAARIKAKASTMEGA

 


Känguru liha on tuntud väherasvasuse poolest ja õigetel tingimustel valmistatuna on ta suussulav ja väga maitsev. Täna küpsetame känguru steike ja kõrvale aurutame vitamiinirikast spargelkapsast ehk brokolit ning maitseid täiendame mõnusa vaarikakastmega. Steike leiab ilmselt pea igast suuremast kauplusest külmutatud kujul. 

4 känguru steiki ( üldjuhul ongi pakis 4 steiki ehk 300 grammi)

1 punane sibul

50 grammi võid

0,5 kg spargelkapsast

1 teelusikatäis soola

150 grammi külmutatud vaarikaid

3 supilusikatäit balsamico äädikat

1 supilusikatäis austrikastet

2 supilusikatäit kalakastet

50 ml vett või kanapuljongit

musta pipart, oliiviõli


Tükeldame sibula ja hautame neid koos oliiviõli ja 25 grammi võiga kuumal pannil, lisame vaarikad, austrikastme, kalakastme ning 80 ml vett. Keedame kastme keskmisel kuumusel kokku ja maitsestame soola, pipraga. 

Järgmiseks võtame suurema kastruli, täidame selle poolenisti veega ja laseme keema. Asetame potile aurutussõela koos puhastatud brokoliga ning katame kaanega. Aurutame brokolit ca 12 minutit.

Samal ajal võtame känguru steigid, maitsestame need musta pipra ja soolaga ning küpsetame neid koos õli ja tükikese võiga kõrgel kuumusel igalt küljelt ca  2,5 minutit. Seejärel alandame kuumust ja küpsetame veel paar minutit igast küljest. 


Seejärel, kui steigid on pruunistatud, eemaldame need pannilt ja asetame taldrikule, mille katame fooliumiga. Laseme steikidel ca 10 minutit puhata ja seejärel viilutame steigid umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Selleks ajaks on ka brokoli mõnusalt pehme ja kaste piisavalt tõmmanud. Jääb üle ainult serveerida! 


Kogu protsess kestis ca 30 minutit, seega ei ole tegemist aeganõudva roaga ja seda on lihtne valmistada isegi peale pikka tööpäeva!

 Olge terved!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar