LOOMALIHARULL JÕHVIKAKASTMEGA

 


 See täidetud liharull on oma päritolu saanud Itaaliast ja kannab originaalis uhket nime "Rosa Di Parma". Kuna Parma sink ja Parmesani juust on samast piirkonnast, siis tuleneb ka roa nimi sellest. Parmigiano on iseenesest itaaliakeelne omadussõna, mis tähendab " Parmast pärit." Mina olen sellest teinud oma versiooni ja lisasin roale jõhvikakastme. Jätsin algupärasest roast välja mõned komponendid ja ka valmistusaeg on tunduvalt lühenenud, kuid olenemata sellest on roog kahtlemata mõnus ja nauditav.

0,5 kg veise sise või välisfileed ( sisefilee on kahtlemata parem valik, kuid korralik välisfilee ajab asja loomulikult ära. )

180 grammi Parma sinki ( või vastavat )

60 grammi riivitud Parma juustu ehk parmesani 

3-4 küüslauguküünt

soola, pipart, rosmariini, õli

Tampige filee laiaks, maksimaalselt võiks see jääda 0,5 cm paksuseks. Maitsestage pipraga, kuid soola kasutage minimaalselt, sest juust ja sink on omajagu soolased.

Katke filee singiviiludega ja riivige peale parmesani juustu. 

Keerake rulli ja siduge nööriga kokku.


Kuumutage pann, lisage tilk õli ja 1 värske oks või näputäis kuivatatud rosmariini ning tükeldatud küüslauguküüned. Tõstke liharull pannile ja pruunistage igalt küljelt ca 2,5 minutit. Seejärel tõstke pann eelkuumutatud ahju ( 180 kraadi ) ja küpsetage rulli ca 15 minutit. Sellel ajal kui liharull küpseb, valmistage kaste.

1,5 dl kuivatatud jõhvikaid

0,5 dl suhkrut

1 dl vett

1 dl punast veini

1 supilusikatäis balsamico äädikat

2 dl vahukoort

näputäis soola, pipart

1 supilusikatäis kastmepaksendit või tärklist


Valage kastruli vesi, jõhvikad ja suhkur. Keetke keskmisel kuumusel ca 10 minutit, lisage punane vein ja balsamico äädikas. Maitsestage soola ja musta pipraga. Keeda veel 10 minutit ja lisa vahukoor koos kastme paksendajaga. Juhul kui kasutate tärklist, siis lahustage see esmalt vahukoores ja alles siis lisage kastmele. Kuumuta kuni kaste on paksenenud. Võtke liharull ahjust välja ja katke fooliumiga, laske lihal enne serveerimist ca 10 minutit hingata, seejärel eemaldage nöörid. Tõstke taldrikule paar lusikatäit kastet, lõigake liharullist umbes 2 cm paksused lihaviilud ja asetage need kastmele, lisage soovi korral peotäis värsket salatit või nautige niisama.


Head isu ja jätkuvaid katsetusi köögis!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar