PANEERITUD SINEPI-SIDRUNI KANA

 


Täna alustame blogi hea kartulipudru valmistamise nippidega ja selleks oleksid :

1.Pudru valmistamiseks tuleks valida kõrgema tärklisesisaldusega kartulid, siis on tulemuseks kohev ja siidpehme ning suus-sulav pudru.

2.Lisate keeduvette kohe soola, sest kartulite keemise ajal tärkliseosakesed paisuvad ja imavad endasse soolast vett ja jällegi on lõpptulemuseks parema maitsega pudru.

3.Kartulid tuleb alati keema panna külma veega, sest kui te alustate keetmist kuuma veega, siis kartulid keevad ebaühtlaselt ja osad saavad küpseks ja lagunevad aga teised on seest toored.

4.Lisage pudrule alati toasooje komponente nagu piim, või, toorjuust. Maitsed imenduvad paremini ja ei jahuta pudru maha.

5.Ärge töödelge putru üle. Parim töövahend on vana pudrunui. Muidugi võite lõpus miksriga anda kohevust, kuid sedagi tuleks teha ettevaatlikult.

6.Kartulipudru tuleks valmistada vahetult enne serveerimist, nii on maitse kõige parem. Hilisem soojendamine muudab pudru kummiseks ja maitse muutub.

1 kg kartuleid

vett

soola

80 grammi toasooja võid

1 klaas  piima

100 grammi toasooja, naturaalset  toorjuustu "Merevaik"

Keeda kooritud kartulid pehmeks, nõruta korralikult ja tambi pudruks. Lase piim keema ja lisa pudrule. Sega läbi, lisa soe või, toorjuust ja klopi pudru vahule. 

Kana valmistamiseks :

100 grammi kanafileed sööja kohta

2 kanamuna

2 dl kaerahelbeid 

1 sidruni koor

1 teelusikatäis sinepit

1 cm ingverit

soola, sidrunipipart

Klopi kanamunad kergelt vahule, maitsesta sidrunipipra ja soolaga. Võta suurem anum, aseta sinna kanafileed, riivi sinna sidrunikoor ja ingver, pigista sisse sidrunimahl, lisa sool ja sinep. Sega läbi ja jäta kanafileed ca 30 minutiks maitsestuma. 

Seejärel tõsta kanafileed ükshaaval maitsestatud munavahtu ning seejärel kata kanafileed kaerahelvestega. Lisa kuumale pannile tilk õli ja küpseta kanafileed igast küljest keskmisel kuumusel kuldpruuniks.

Garneeringu valmistamiseks võtke üks pikk, roheline kurk, koorige ära ja seejärel tõmmake juurvilja koorimisnoaga pikad laastud. Sisu ärge kasutage. Maitsestage sidrunimahla, sidrunipipra ja sinepiga. Segage läbi ning salat ongi valmis kasutamiseks.

Tõstke taldrikule meelepärane kogus putru, lisage kanafilee ja kurgisalat. Lihtne ja igati mõnus roog ongi valmis nautimiseks!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar