KODUSED KALAPULGAD

 


Traditsiooniliste pannkookide asemel valmistame tänasel päikselisel pühapäeval hoopis koduseid kalapulki. Maitsetest tulvil, isevalmistatud kalapulgad on kindlasti kordades paremad kui kaupluste sügavkülmades müüdavad tooted. Esiteks teeb poetoodetele silmad ette juba tooraine värskus ning selle 100 protsendiline kalasisaldus ja kindlasti on suureks eeliseks teie maitseainete valik. 

300 grammi kalafileed ( sobib nii valge kui punane kala, kasutan täna lõhefileed )

100 grammi majoneesi

1 marineeritud kurk

50 grammi kappareid

2 kanamuna

1 laim või sidrun

riivsaia

jahu

õli praadimiseks

soola, pipart, peterselli

Lõigake kalafileest ca 1 cm paksused ribad,  puistake soolaga üle ja asetage umbes pooleks tunniks külmikusse, soola abil vabaneme liigsest veest.

Seni kuni kala on külmikus valmistame lihtsa tartar kastme ja selleks lõikame marineeritud kurgi kuubikuteks ja hakime kergelt läbi kapparid. Riivime sisse laimi või sidruni koore ning maitsestame pipraga. Pigistame sisse ka veerand sidruni või poole laimi mahla. Segame sisse majoneesi ja tõstame külmikusse maitsestuma. Valage ühte kaussi jahu, teise riivsai ja kolmandasse kloppige kaks kanamuna. Võtke külmikust kalaribad, pühkige üleliigne sool ära ja tõstke kalaribad esmalt jahusse, seejärel vahustatud munavahtu ja viimasena katke riivsaiaga.

Kuumutage pannil korralik kogus õli ja seejärel praadige kalapulki keskmisel kuumusel igalt küljelt ca 1,5-2 minutit. Liiga kõrge temperatuur kõrvetab ja jätab kalapulgad seest tooreks. 


Tõstke kalapulgad  esmalt majapidamispaberile minutiks nõrguma ja seejärel serveerige koos tartar kastmega. Lisandina sobiks kõrvale ka marineeritud punane sibul. Valik on teie!

Lisage maitseks tükeldatud peterselli ja natuke värsket tüümiani ning oletegi jõudnud sinnamaani, et on aeg asuda toitu nautima.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar