AASIAPÄRNE JAANALINNU FILEE AEDVILJDE JA SEENTEGA

 


Jaanalinnuliha on vähese rasva- ja kolesteroolisisaldusega ja sobib kaalujälgijate menüüsse ideaalselt. Kuna jaanalinnuliha maitseomadused on väga spetsiaalsed, siis ei soovitaks liha väga vürtsidega koormata, samuti ei sobi jaanalinnuliha teha koorekastme ega juustuga, mida naturaalsem seda parem. Vürtsidest on sobivad ingver, koriander, tšilli aga neid tuleb lisada väga mõõdukalt. Värvi poolest meenutab jaanalinnuliha veidi nii metslooma kui kana ja veist, kuid maitse poolest ei ole nendega sugugi sarnane. Huvitava nüansi annavad nelk, mesi ja kaneel- proovida tasub kindlasti. Liha küpseb väga kiiresti, seepärast tuleb kogu tähelepanu sellele pöörata, liigne küpsetamine muudab liha puiseks  ja maitse muutub totaalselt ja mitte paremuse poole.

300 grammi jaanalinnu liha või fileed

5 küüslauguküünt 

2 porgandit

3-4 šhampinjoni

150 grammi suhkruherneid

20 grammi riivitud ingveri

5 supilusikatäit soja kastet

2 teelusikatäit pruuni suhkrut

100 ml vett

1 teelusikatäis kaneeli

1 teelusikatäis purustatud nelki

1 teelusikatäis maisitärklist

rohelist sibulat, tšillihelbeid


Sega omavahel 3 teelusikatäit riivitud küüslauku, nelk, riivitud ingver, näputäis tšillihelbeid, 2 supilusikatäit sojakastet ja õhukesteks viiludeks lõigatud jaanalinnuliha. ca 10 minuti pärast sega sisse maisitärklis ja seejärel jäta liha 15 minutiks marineerima. 


Kuumuta pannil oliiviõli ja küpseta lihalõigud kiirelt läbi. Tõsta lihalõigud kaussi ja lisa samale pannile tikukujuliseks lõigatud porgandid.

Paar viilutatud küüslauku ja šhampinjonid ning suhkruherned. Kuumuta aedviljad läbi ja eemalda pannpliidilt. 


Võta madalam pott või pann, lisa sinna ülejäänud sojakaste, vesi, suhkur ja näputäis tšillihelbeid. Kuumuta keemiseni ja seejärel lisa vedelikule lihalõigud. Alanda kuumust ja keeda kuni kaste pakseneb. Garneeringuks sobiks kõrvale jasmiiniriis. 
Tõstke taldrikule sobiv kogus riisi, lisage juurviljad ja liha koos kastmega. 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar