Küüsluguvõiga küpsetatud lõhe ja lillkapsapüree


 


Tänane põhikangelane köögis on lõhe ja teda täiustab lillkapsas - koos on nad ideaalne paar! Muidugi mängivad siin suurt rolli ka erinevad maitseained, sest ilma nendeta oleks kõik nii igav ja üksluine.

500 grammi lõhefileed

1 kg lillkapsast

2 supilusikatäit mannat

1 puljongikuubik ( aedvilja)

120 grammi võid

peotäis värsket peterselli

5-6 küüslaugu küünt

3 dl lahjemat toidukoort 

õli, musta pipart, näputäis hariliku punet ehk oreganot

1 sidruni mahl

Alustagem kõigepealt lillkapsapüreest. Selleks eemaldage lillkapsalt lehed ja juur, peske õisikud puhtaks ja pange kõrgemasse kastruli koos puljongikuubikuga keema. Seejärel, kui vesi on keema läinud, keetke lillkapsast ca 15 minutit, kallake suurem osa keeduvett ära ja lisage kastruli 3 dl toidukoort ja 40 grammi võid. Laske uuesti keema ja kui vedelik on kahanenud umbes poole võrra, eemaldage kastrul pliidilt, võtke saumikser ja purustage lillkapsad, seejärel lisage manna, näputäis oreganot ja keetke püreed madalal temperatuuril veel 5 minutit. Vahustage püree ettevaatlikult. Tõstke kastrul pliidilt ja jätke kaane alla hauduma. Võtke kalafilee ja eemaldage nahk, lõigake fileest umbes 100 - 125 grammised tükid, maitsestage soola ning pipraga.

Tükeldage küüslauk ja petersell. Ärge kasutage küüslaugupressi, sest liiga väikesed tükid lähevad kõrbema ja rikuvad kala maitse. Valage pannile tilk õli ja kuumutage. Asetage kalatükid pannile. Praadige ca 2 minutit, seejärel keerake teine pool ja lisage pannile või ning purustatud küüslauk. Kui või on sulanud, tõstke suurema lusikaga pidevalt sulanud võid kalatükkidele. Võite kuumust alandada, nii saate kindel olla, et või ja küüslauk ei lähe kõrbema. 

Praadige mõni minut ja eemaldage kala pannilt. Lisage pannile tükeldatud petersell ja sidrunist pressitud mahl. Segage läbi, lisage musta pipart ja soola ning suurepärane kaste ongi valmis. 

Võtke supitaldrik, tõstke sinna lillkapsapüreed, sellele asetage lõhe ja lisage paar lusikatäit kastet. Lisage mõni tillivars ja miks mitte natukene rohelist sibulat ja mõni leheke värsket tüümiani.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar