BANOFFEE

 


Suvepuhkus on selleks korraks läbi ja aeg ongi valmistada midagi mõnusat! Kuna hetke ilmad on siinkandis nagu sügisel, siis tahaks midagi rammusamat ja olgu selleks täna inglaste poolt välja mõeldud banaani ja karamellkastmega kook. Sellest on tänapäeval mitmeid erinevaid retsepte ja üks väidetavalt algupärasem kui teine, kuid see selleks, minu kook on minu näoga!!!

Põhi :

300 grammi digestive küpsiseid
130 grammi sulatatud võid

Kaste :

100 grammi toasooja võid
100 grammi fariinsuhkurt
ca 400 grammi kondenspiima karamelliga

Kate :

400 grammi vahukoort
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
3 banaani
riivitud šokolaadi


Aseta küpsised kilekotti ja purusta need taignarulliga, see on ilmselt puhtaim ja efektiivseim viis nende töötlemiseks. Ei mingit üleliigset puru ega segadust.


Vala puru kaussi ja sega läbi sulatatud võiga. Võta lahtikäiv koogivorm (  läbimõõt 24 - 26 cm )  ja  suru puru korralikult põhjale ning ka külgedele, külgedelt võiks servad tõusta vähemalt  2 cm. Aseta koogivorm seniks sügavkülma kuni valmistad kastet. 
Selleks võta suurem pann või kastrul, soovitavalt selline, mis ei võta kinni, vala sinna kondenspiim, lisa fariinsuhkur ja või ning lase madalal kuumusel keema. Keeda ca 15 minutit, seejärel eemalda pann pliidilt ja lase jahtuda kuni toatemperatuurini. 


Võta sügavkülmast ettevalmistatud küpsisepõhjaga koogivorm ja vala sellele karamellkaste.


Koori banaanid ja viiluta need umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Tõsta need karamellkastmele. Vahusta vahukoor koos vaniljesuhkruga tugevaks vahuks  ja tõsta see banaaniviilidele. Riivi peale šokolaadi ja aseta kook vähemalt kaheks tunniks külmikusse.


Lõika kook servadest noaga vormi küljest ettevaatlikult lahti ja eemalda vorm. 


Nii lihtne see seekord oligi, ei mingit küpsetamist ega üleliigset vaeva. Puhast lust. Serveeri koos klaasikese külma piima või inglaslikult koos tassikese teega! Koogi algne retsept olevat ju siiski pärit sealt, aastast 1970, Näljase Munga nimelise restorani omanikult ja kokalt, härradelt Nigel Mackenzielt ja Ian Dowdingilt. Cheers!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar