IIRI ÕUNAKOOK

 


375 grammi jahu

150 grammi võid ( otse külmkapist )

125 grammi suhkrut + 25 grammi katteks

2 teelusikatäit küpsetuspulbrit

1 teelusikatäis kaneeli

5 õuna

2 kanamuna

60 ml piima

serveeringuks vahukoort, jäätist ja riivitud šokolaadi

Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori õunad ja lõika neis kuubikud. Pane sõelutud jahu suuremasse kaussi, lisa või ja hõõru nüüd või jahu sisse, lisa küpsetuspulber, kaneel ja 125 grammi suhkrut. Sega korralikult läbi.

Klopi kanamunad kergelt vahule, lisa piim ja sega see nüüd omakorda jahusse, lisa õunatükid ja sega veelkord läbi. 

Võta ca 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, vooderda põhi küpsetuspaberiga ning tõsta taigen koogivormi. Silu lusikaga enam-vähem ühtlaseks ja puista peale ülejäänud suhkur.

Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 1 tund, seejärel tõsta kook ahjust välja ja jäta rätiku alla pooleks tunniks puhkama. Eemalda koogivorm ja lõika kook meelepärase suurusega tükkideks.


Serveeri koos jäätise ja vahukoorega, millesse on lisatud riivitud šokolaadi. Esimesest ampsust saab sinu lemmikhetk...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar