Täna valmistame vürtsika Indiapärase kalakarri. Nõrganärvilistel paluks vürtside koguseid vähendada vähemalt poole võrra! :-)
0,5 kg valget kala ( puhastatud, fileeritud )
1 teelusikatäis sinepit
2 supilusikatäit rapsiõli
1 teelusikatäis musta pipart
1 teelusikatäis soola
2 sibulat
4-5 küüslauguküünt
ca 2 cm paksune ingverijuur
8-10 india pähklit
2 teelusikatäit cayenne pipart
1 teelusikatäis köömneid
1 teelusikatäis jahvatatud koriandrit
0,5 teelusikatäit kurkumi
1 teelusikatäis suhkrut
1 teelusikatäis kalakastet
1 teelusikatäis austrikastet
100 ml vett
1 purk purustatud tomateid
peotäis hakitud värsket korianderit või peterselli, õli küpsetamiseks
Sega suuremas kausis omavahel sinep, lusikatäis soola ja 2 supilusikatäit õli, aseta kalatükid või fileed kaussi, sega läbi ja jäta pooleks tunniks marineeruma.
Koori küüslauk, sibulad ja ingver ning pane need blenderi, lisa india pähklid ja püreeri. Võid teha seda loomulikult ka saumiksriga.
Kuumuta pannil tilk õli, lisa püree ja hauta pastat ca 3 minutit, lisa cayenne pipar, kuivatatud koriander, köömned, suhkur, sega korralikult läbi ja kuumuta ca 5 minutit.
Lisa kalakaste, austrikaste, vesi ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni. Võta ahjupott, tõsta kulbitäis kastet põhja, lisa kalatükid, lisa uuesti kastet ja korda protsessi kuni kõik kalatükid on ära kasutatud.
Vala peale ülejäänud kaste, sulge pott kaanega ning tõsta eelkuumutatud ahju ning küpseta 175 kraadi juures tund aega. Eemalda pott ahjust ja serveeri meelepäraste lisanditega. Enne serveerimist lisa kastmele hakitud korianderit või peterselli.
Kui arvate, et teie jaoks on karri liiga vürtsine, siis lisage oma portsijonile lusikatäis hapukoort või maitsestamata jogurtit. Naudi elamust!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar