0,5 l taimeõli
150 grammi sojakastet
1 tl agar -agar paksendit ( Agar-agar on looduslik taimne paksendaja, mis võib paljudes retseptides asendada loomset želatiini ja on želantiinist 8 korda võimsam. )
250 grammi kooritud ja eelkeedetud krevette
200 grammi sulatatud juustu ( maitserohelisega)
1 sidrun
1 tomat
1 greip
4 viilu sepikut
1 avokaado
1 keedetud kanamuna
musta pipart, soola, peterselli või tilli
Lülitage pliit välja, võtke sügavkülmast taimeõli, valage see suuremasse kaussi ja tilgutage teelusikalt kastet õlisse. Kui kaste puutub õliga kokku, siis ta hakkab moodustama pärleid. Ärge muretsege sellepärast kui pärlid kohe alla ei vaju. Laske pärlitel olla õlis vähemalt 5 minutit, seejärel loputage "kaaviar" võimalikult külmas vees.
Asetage "kaaviar" seniks külmikusse kuni valmistate salati. Pigistage sidrunist ja poolitatud greibist mahl krevettidele, maitsestage soola ning pipraga. Tükeldage tomat, hakkige kanamuna ja segage krevettidega. Lõigake teisest poolest greibist välja viljaliha ja lisage salatile. Eemaldage avokaadost viljaliha, tükeldage ning segage salatisse. Röstige sepikuviilud. Eemaldage koorik ning lõigake kuubikuteks. Pool kogusest lisage koos sulajuustuga salatisse. Teine pool jätke viimistluseks. Tõstke salat taldrikule, lisage mõned röstitud sepikukuubikud, lisage lusikatäis või kaks sojakaaviari ning lisage kaunistuseks ja maitseks tilli või peterselli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar