MARINEERITUD PEET

 


1,5 kg toorest peeti

1 teelusikatäis sinepiseemneid

1 teelusikatäis köömneid

2-3 loorberilehte

9 supilusikatäit suhkrut

150 ml 30% äädikat

4 supilusikatäit soola

1 sibul

4 cl viina

mõni küüslauguküüs

3,5 liitrit vett

Peske peedid korralikult puhtaks ja pange keema. Keetke ca 30 minutit, lisage sinepiseemned, köömned, sool, 1 hakitud sibul ja loorberilehed. Keetke veel 20 minutit  ning seejärel kurnake vedelik läbi tiheda sõela või marli puhtasse anumasse. Jahutage peedid külma vee all, puhastage ning tükeldage kuubikuteks, seibideks või nii nagu parajasti meeldib.

Laske vedelik uuesti keema, lisage suhkur ja äädikas ning peedikuubikud. Keetke ca 5 minutit, seejärel lülitage kuumus välja. Lisage 4 cl viina. Peske ning kuumutage purgid 100 kraadi juures ahjus 10 minutit. Samuti keetke läbi purgikaaned.

Asetage iga purgipõhja küüslauguküüs. Ei pea koorima.

Jaotage purkide vahel ära peedikuubikud ning valage üle vedelikuga. Keerake kaaned kõvasti peale ning jätke purgid kaan alaspidi jahtuma. Seejärel asetage hoidised kappi või keldri oma aega ootama. Nii lihtne see seekord oligi! 



 Sügis on alanud ja viimane aeg oma aiasaadustest hoidiseid teha või siis lihtsalt külma ja vihma eest varjulisse kohta panna, kust neid siis hea vajadusel võtta. Olge terved!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar