MIMOSA SALAT

 


Mimosa salat on saanud alguse kunagisest Nõukogude Liidust, see oli väga populaarne salat ja seda võis leida pea igalt peolaualt, olgu selleks sünnipäev või püha. Nime on ta saanud mimosa kollaste õite järgi. Salat on kihiline aga järjekorra tähtsus siin ei mängi tähtsust- maitsest see ei mõjuta ju mingil viisil. Retsept on muutunud aastate jooksul, kuid põhilised komponendid on siiski kala, kartul, muna ja majonees.

2-3 keedetud ja riivitud kartulit

3 keedetud  kanamuna 

1 suurem porgand ( keedetud ja riivitud)

1 sibul (tükeldatud kuubikuteks)

150 grammi kuubikuteks lõigatud kalafileed

200 grammi majoneesi

100 grammi riivitud juustu 

soola, pipart, peterselli või tilli 

Eemaldage kõvaks keedetud munakollased manavalgetest ja riivige need eraldi kaussidesse. Võtke väiksem lahtikäiv koogivorm, võite kasutata ka kaussi. Esimese kihina võiks olla riivitud ja maitsestatud kartul. Suruge õrnalt koogivormi, määrige peale õrnalt majoneesi, seejärel lisage kordamööda kõik ülejäänud ained. Kihtide vahele lisage majoneesi, seda ei pea panema iga kihi järgi, tehke nagu teile meeldib. Riivitud munakollane peab jääma siiski viimaseks kihiks. Ärge unustage kihtide vahele ka soola ja pipart lisamast.

Kui kõik kihid on laotud, siis asetage salat külmikusse vähemalt tunniks maitsestuma. Enne serveerimist puistake peale tükeldatud tilli või peterselli.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar