LAMBALIHA KÜÜSLAUGU JA VÕIGA

 


Pühapäev on selleks, et turgutada nii keha kui meelt. Algamas on uus töönädal, uued kohtumised ja tegemised.  Mõnus õhtusöök aitab kindlasti uuele nädalale julgemalt vastu astuda. Retsept on lihtne ja paari tunniga on roog valmis.

1 kg kondita lambaliha

10-12 küüslauguküünt

soola

1 teelusikatäis rosmariini

200 grammi võid

10-12 keskmist kartulit

pipart

oliiviõli

Võtke või pool tundi enne alustamist külmikust toasooja. Kuumutage ahi 230 kraadini. Koorige pooled küüslauguküüned. Peske kartulid, vajadusel koorige. Asetage kooritud küüslauguküüned, toasoe või, rosmariin, näputäis soola ja pipart kõrgemasse anumasse. Mikserdage saumiksriga kõik läbi. Eemaldage lihalt kelmed ja ülearune rasv. Pange lihatükid kaussi, valage peale eelnevalt valmistatud segu.

Laske lihal toasoojas marineeruda vähemalt pool tundi. Võtke kõrgem kauss, pange sinna pooleks lõigatud, puhastatud kartulid, ja ülejäänud koorega küüslauguküüned. Lisage sorts õli ning segage kõik läbi. Asetage kartulid ahjuvormi, tõstke peale lihatükid.

Küpsetage eelkuumutatud ahjus ca 50 minutit. Kui kasutate ühte suurt lihatükki, siis küpsetage 1,5 tundi.

Eemaldage liha ahjuvormist ja mässige 20 minutiks fooliumisse. Kartulid võivad seni edasi küpseda. Kui kartulid on küpsed, siis eemaldage lihalt foolium, viilutage ja serveerige koos krõbedate ahjukartulitega. Lisandiks võite pakkuda näiteks võiga hautatud rohelisi herneid või meelepärast salatit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar