POOLA KASTE

 


Täna paneme rõhku ainult kastmele ja see on seda igati väärt. Räägime natukene kastmest lähemalt - seda kasutatakse peamiselt kalaroogade puhul. Põhiliselt hautatud või keedetud kala juurde. Sellest on tehtud erinevaid versioone, osades kasutatakse paksendamiseks riivsaia, teistes mitte, kuid põhikomponendid on ikka samad. Poola kaste on rohkem tuntud Ida-Euroopas ja endise NSV Liidu aladel, kus näiteks "Koha poola kastmes" oli kindel restoraniklassika. Kastme valmistamine iseenesest on äärmiselt lihtne. Asugem nüüd aga asja juurde.

200 grammi võid

4 kanamuna

peotäis hakitud tilli

1 dl kalapuljongit

0,5 sidruni mahl

sool, pipar

Keetke kanamunad kõvaks ja jahutage, seejärel riivige jämeda riiviga või hakkige kahvliga.

Sulatage kastrulis või, lisage kalapuljong ja riivitud munad. Vähendage kuumust, lisage hakitud till ja maitsestage soola, pipra ning sidrunimahlaga.


Serveerige koos küpsetatud või hautatud, keedetud kalaga, nii nagu teile meeldib - kõik on lubatud ja sobiv. Kaste sobib suurepäraselt ka hautatud köögiviljadega. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar