SOOLATUD MERILÕHE GRILLITUD KURGI JA KURGIVAHUGA

 


Täna sööme kala, soolata tuleks see muidugi eelmisel päeval, muidu ei jõua kalast maitsed läbi. Soolamine on iseenesest lihtne, vajame kala ning võrdses koguses soola ja suhkrut ning imeliseks maitsenüansiks vaniljekauna.

1 kalafilee 

3 supilusikatäit suhkrut

3 supilusikatäit meresoola

0,5-1 vaniljekaun

Hoian alati kõik vaniljekaunad alles, millest seemned on eemaldatud. Neid saab kasutada väga paljudes erinevates toiduvalmistamises või maitsestamiseks. Purustage köögikombainis või saumiksriga omavahel vaniljekaun ja suhkur ning lisage meresool. Ärge väga peeneks laske. Meresool on alati kala soolamiseks parem, tal on esiteks parem maitse ja teiseks ei ole ta nii soolane kui peensool. Asetage lõikelauale toidukile ja puistake peale soola-suhkru segu.

Tõstke kalafilee peale, katke filee omakorda maitseseguga ja mässige kilesse. Asetage kala vähemalt 12 tunniks külmikusse maitsestuma.

Kurgivahu valmistamiseks vajate :

1 kurk

soola

1 teelusikatäis ksantaani ( ksantaankumm) 

1 supilusikatäis veiniäädikat

Ksantaankumm on lahustuva söödava kiudaine vorm mida võib kasutada kui emulgeerivat ainet.  Saab kasutada toitude teksturiseerimiseks. Saab kasutada ka jookides. Tema eelis on ka see, et saab kasutada otse külmades ainetes.

Lõigake kurgilt välja südamik, kuid ärge seda ära visake. Võtke kõrgem nõu, pange sinna tükeldatud kurk, näputäis soola ja veiniäädikas. Püreestage ja seejärel lisage 1 teelusikatäis ksantaani.( ilma kuhjata) Vispeldage segu läbi ja jätke kuni serveerimiseni külmikusse.

 Lõigake kurgisüdamikust sobiva suurusega tükid ja grillige neid mõlemalt poolt. Sobib teha ka grillpannil kuhu lisatud natukene õli.

Eemaldage kalalt kile, peske üleliigne sool maha ja kuivatage kala rätiku või majapidamispaberiga. Lõigake õhukesed viilud, lisage natuke kurgivahtu ja grillitud kurgisüdamikud. Lihtne ja elegantne roog on serveeritud. Kahtlemata mõnus maitseelamus.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar