INGLISE SIDRUNIKOOK

 

Taigen :

250 grammi jahu

2 teelusikatäit tuhksuhkrut

125 grammi võid

1 kanamuna

näputäis soola

Täidis :

14 kanamuna

5 dl vahukoort

350 grammi suhkrut

10 sidruni koor ja mahl


Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, sool ja või. Või peaks olema otse külmkapist. Sõtkuge läbi ja lisage 1 kanamuna, sõtkuge kuni olete saanud ühtlase taigna, mässige kilesse ja asetage külmikusse kuni valmistate täidise.

Riivige sidrunitelt koor ja pressige välja mahl.


Segage omavahel kanamunad, suhkur, lisage sidrunikoor ja mahl ning vahukoor. 


Asetage valmis segu külmikusse seisma kuni valmistate põhja. Võtke taigen ja vormige see võiga määritud koogivormi, läbimõõt võiks jääda maksimaalselt 26 cm. Torgake kahvliga taignasse augud ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 15 minutit. Tõstke ahjust välja ja jahutage. Alandage ahjul kuumus 140 kraadini. Valage täidis jahtunud koogipõhjale ja küpsetage 1,5 tundi.


Tõstke kook ahjust välja ja jahutage täielikult. Puistake peale tuhksuhkrut ja kaunistage marjadega. 


Serveerige klaasikese külma piima või eht inglaslikult tassikese teega. Valik on teie!  





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar