Taigen :
250 grammi jahu
2 teelusikatäit tuhksuhkrut
125 grammi võid
1 kanamuna
näputäis soola
Täidis :
14 kanamuna
5 dl vahukoort
350 grammi suhkrut
10 sidruni koor ja mahl
Riivige sidrunitelt koor ja pressige välja mahl.
Segage omavahel kanamunad, suhkur, lisage sidrunikoor ja mahl ning vahukoor.
Asetage valmis segu külmikusse seisma kuni valmistate põhja. Võtke taigen ja vormige see võiga määritud koogivormi, läbimõõt võiks jääda maksimaalselt 26 cm. Torgake kahvliga taignasse augud ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 15 minutit. Tõstke ahjust välja ja jahutage. Alandage ahjul kuumus 140 kraadini. Valage täidis jahtunud koogipõhjale ja küpsetage 1,5 tundi.
Tõstke kook ahjust välja ja jahutage täielikult. Puistake peale tuhksuhkrut ja kaunistage marjadega.
Serveerige klaasikese külma piima või eht inglaslikult tassikese teega. Valik on teie!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar