ŠAMPINJONID KÜÜSLAUGU JA PUNASE VEINIGA

 

Paljud teist on kindlasti poeriiulitel näinud konserveeritud šampinjone soolvees aga ei oska nendega midagi peale hakata. Tänasest on võimalus lisada aga oma menüüsse just nendest valmistatud roog, võite neid serveerida eraldi roana või lisandina mõne liha aga ka kala kõrvale. Seened ja kala on igati mõnus kooslus. Selles retseptis kasutan terveid seeni, kuid võite ka kasutada viilutatud kujul.

600 grammi šampinjone

150 grammi võid

1 tükeldatud sibul

4 supilusikatäit punast veini ( kala või kana kõrvale võite kasutada ka valget veini)

1 teelusikatäis kuivatatud tüümiani

4-5 küüslauguküünt tükeldatuna

peotäis tükeldatud peterselli, maitsestamiseks musta pipart, soola

Sulata suuremal pannil keskmisel kuumusel või, lisa tükeldatud sibul ja hauta ca 5 minutit. Lisa nõrutatud seened, prae seeni kuni nad hakkavad kergelt pruunistuma. Lisa vein ja hauta kuni vein on vähenenud umbes poole võrra, lisa tükeldatud küüslauk ja petersell.

Prae veel seeni mõni minut ja seejärel maitsesta soola ning pipraga. Enne serveerimist võid veel lisada värsket peterselli, lisandina sobib ideaalselt ahjukartul ja natukene hapukoort. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar