ŠOTI MUNA CHORIZOGA

 


Traditsiooniline Šoti muna on tegelikult Briti snäkk ja otseselt Šotimaaga ei ole tal tegemist, arvatavasti sai Soti muna oma tähelennu alguse Londonis, 18-l sajandil. Legendi järgi tahtis klient endale reisi peale mingit toitu teele kaasa ja tänu koka loovusele sündiski selline snäkk. Tänapäeval serveeritakse seda Inglismaal tihti osana buffet lauast koos vorstirullide ja teiste snäkkidega, lisaks võid seda kaasa osta pea igast kauplusest ümber Inglismaa. Retsept ise on väga lihtne ja siit ta tuleb!

4 keedetud kanamuna

300 grammi toorvorste

100 grammi chorizo vorsti

120 grammi riivsaia

1 liiter rapsi või muud taimeõli küpsetamiseks

1 tass jahu

2 kanamuna

pipart, soola

Pane vesi keema ja lisa keevasse vette kanamunad, keeda 7 minutit ja seejärel jahuta kiirelt külma veega. Purusta toorvorstid ja chorizo, tulemus peaks jääma hakkliha sugune mass. Segu maitsestama eraldi ei pea, sest vorstides on kõik maitsed juba olemas.Koori kanamunad. Jaga lihamass neljaks võrdseks osaks.

Vajuta iga hakkliha kogus laiaks, aseta keskele kanamuna ja vormi mass ettevaatlikult ümber muna. Tee käed veega märjaks, siis saad parema tulemuse.

Klopi kaks kanamuna kergelt vahule, maitsesta soola ning pipraga. Veereta palle esmalt jahus, seejärel klopitud munasegus ja seejärel kata pallid riivsaiaga.

Järgmiseks vala õli kõrgemasse kastruli ja kuumuta ca 180 kraadini, Küpseta palle kuumas õlis ca 7 minutit, seejärel tõsta ettevaatlikult välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma, nii saad liigsest õlist lahti. 

Serveeri koos toorsalati, hapukoore-majoneesi seguga või tomatikastmega. Võid ka süüa niisama näppude vahelt, selleks see retsept ju loodigi!

Mina jagan seda Sinuga, jaga sinagi teistega! Mina tänan!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar