JUUSTUNE BROKOLI - LILLKAPSAVORM

 


1 lillkapsas ( ca 1 kg )

1 brokoli ( 500-600 grammi )

2 dl vahukoort

5 dl piima

2 küüslauguküünt

50 grammi jahu

60 grammi võid

100 grammi Cheddar juustu

100 grammi Mozzarella juustu

näputäis tüümiani, musta pipart, soola

peotäis riivsaia

õli

Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori ja tükelda küüslauk. Võta sügavam pann või kastrul ja sulata koos tilga õliga või, lisa küüslauk. Kui või on täielikult sulanud, lisa jahu ning sega korralikult läbi. Kuumuta 3 minutit, lisa vahukoore ja piima segu. Sega ja kuumuta kuni kaste hakkab paksenema, seejärel lisa hakitud brokoli. Kasuta ära ka brokoli varred, need annavad hea maitse ja midagi ei lähe raisku.

Hauta ca 20 minutit, seejärel lisa natukene vett või piima ning purusta segu blendris või saumiksriga, võid jätta muidugi ka väiksemaid tükke sisse, seda mõnusam tekstuur tuleb. Lisa pool riivitud juustude kogustest ja sega korralikult läbi.


Lõika lillkapsa õisikud lahti ja pane suuremasse ahjuvormi, maitsesta tüümiani, musta pipra ning soolaga.
Vala peale brokoli kreem, puista peale ülejäänud juust, raputa peale riivjuustu ning küpseta 180 kraadi juures ca 1 tund.

Ideaalne lisand jõululauale liha kõrvale või lihtsalt mõnus lihavaba õhtusöök! Proovi ja sa ei kahetse!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar