1 lillkapsas ( ca 1 kg )
1 brokoli ( 500-600 grammi )
2 dl vahukoort
5 dl piima
2 küüslauguküünt
50 grammi jahu
60 grammi võid
100 grammi Cheddar juustu
100 grammi Mozzarella juustu
näputäis tüümiani, musta pipart, soola
peotäis riivsaia
õli
Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori ja tükelda küüslauk. Võta sügavam pann või kastrul ja sulata koos tilga õliga või, lisa küüslauk. Kui või on täielikult sulanud, lisa jahu ning sega korralikult läbi. Kuumuta 3 minutit, lisa vahukoore ja piima segu. Sega ja kuumuta kuni kaste hakkab paksenema, seejärel lisa hakitud brokoli. Kasuta ära ka brokoli varred, need annavad hea maitse ja midagi ei lähe raisku.
Hauta ca 20 minutit, seejärel lisa natukene vett või piima ning purusta segu blendris või saumiksriga, võid jätta muidugi ka väiksemaid tükke sisse, seda mõnusam tekstuur tuleb. Lisa pool riivitud juustude kogustest ja sega korralikult läbi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar