SÕÕRIKUD

 


390 grammi isekerkivat jahu

170 ml piima

60 grammi võid ( toasoe)

1 kanamuna ( toasoe)

50 grammi suhkrut

5 grammi soola

4 grammi kuivpärmi

Segage omavahel piim, suhkur, sool, kuivpärm ja kanamuna. Lisage toasoe või ning seejärel jahu. Mikserdage korralikult läbi. Tainas peaks jääma suhteliselt tihe. 

Laske taignal ca 15 minutit rahuneda, seejärel jagage võrdsetesse osadesse ehk nii 60 grammisteks pätsikesteks, vormige pallideks, raputage peale jahu ja jätke veel pooleks tunniks seisma. Võtke endale abivahendiks näiteks väiksema läbimõõduga pits või pudelikork. Sellega saate sõõrikutesse augud. Võtke nüüd kerkinud pätsikesed, vajutage käega laiaks ja tehke keskele auk.

Kui olete kõik sõõrikud valmis vorminud, siis võtke umbes 1,5 liitrit õli ja kuumutage see ca 175 kraadini. Libistage sõõriku toorikud kuuma õlisse ja küpsetage mõlemalt poolt ca 1,5 minutit. 

Tõstke vahukulbiga küpsenud sõõrikud majapidamispaberile nõrguma ja jahtuma. Kui kõik sõõrikud on küpsetatud ning jahutatud, siis katke need näiteks tuhksuhkru või glasuuriga. Lihtsaima glasuuri valmistamiseks võtke :

1 tassitäis tuhksuhkrut

1 teelusikatäis vaniljesuhkrut või pastat

2 teelusikatäit vett

Segage läbi ja seejärel kastke sõõriku üks pool glasuuri ning seejärel jätke mõneks minutiks tahenema.

Nautige värskeid sõõrikuid klaasikese külma piima, tassikese kohvi või teega. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar