See kala on Vahemeremaades väga hinnatud, meile jõuab seda värskena liiga harva aga ka külmutatud kalast annab nii mõndagi teha. Kalal on nii isepärased maitsed, et teda ei olegi nii väga mõtet igasuguste maitseainetega üle mäkerdada.
100 grammi makrellifileed sööja kohta ( nahaga )
2 küüslauguküünt
1 sidruni mahl ja riivitud koor
musta pipart, soola
Kastme jaoks :
2 dl toidukoort või vahukoort
2 supilusikatäit kookospiima
50 grammi võid
peterselli, pipart, soola
1 teelusikatäis trühvlipastat või riivitud trühvlit
Kuivatage kalafileed ja raputage õrnalt soolaga üle. Riivige sidrunilt koor ja pressige välja mahl, puhastage ja riivige küüslauguküüned, Segage komponendid omavahel, maitsestage pipraga, ärge siia enam soola lisage. Valage marinaad kalafileedele ja jätke ca 15 minutiks toatemperatuuril seisma. Kuumutage ahi grillrežiimil 225 kraadini.
Võtke kastrul või kopsik, lisage sinna kookospiim, või ja toidukoor, laske aeglaselt keema, lisage hakitud petersell ja värskelt jahvatatud pipar.
Pange küpsetusplaadile paber või foolium, sellele asetage grillrest, seejärel laduge kalafileed restile, piserdage peale veidi õli ning grillige makrellifileesid kuni 10 minutit. Kalast ülejäänud marinaad valage kastmesse ja laske kaste veel korra pidevalt segades keema.
Serveerige kala koos lemmikjuurviljade või toorsalatiga, lisandiks pakkuge riisi või kartulit, lisage kastet ja valmis ta ongi. Lihtne kuid suurepärane retsept!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar