SEEMNELAPIKUD

 


Ei ole midagi paremat kui suutäis värsket, otse ahjust tulnud soe sai ja klaas külma piima. Selleks, et ka teie sellest mõnusast ampsust osa saaksite, siis lisan erakordselt lihtsa retsepti. Sellest kogusest jagub ca 8-15 seemnelapikuks, oleneb kui suurt suutäit soovite, mina tegin väiksemad.

350 grammi isekerkivat jahu

150 grammi nisujahu

370 grammi vesi

10 grammi soola

7 grammi kuivpärmi

seemneid ( kasutasin sinepiseemneid, mooniseemneid, musta soola helbeid, röstitud kanepiseemneid, mõned köömned ja kuivatatud alõtša seemneid.)

Sõelume jahu ja segame omavahel kõik ained välja arvatud seemned, need võtame kasutusele alles enne küpsetamist.

Seejärel kui taigen on korralikult segatud, jätame selle 30 minutiks toasoojusesse seisma. Hiljem katame toidukile või kaanega ja paneme külmikusse vähemalt 24 tunniks seisma. ( max 48 tundi) Kui on aeg saabunud küpsetamiseks, siis võtame taigna külmikust välja ja jätame veel pooleks tunniks toasooja seisma. Kuumutame ahju 240 kraadini. Raputage lauale jahu, võtke taigen ja jagage see võrdseteks osadeks.


Vajutage taignapätsike lapikuks, tehke noaga mõned sisselõiked, niisutage vee või piimaga ja raputage peale seemnesegu. Võtke küpsetusplaat, katke see küpsetuspaberiga, tõstke lapikud peale ja küpsetage eelkuumutatud ahjus, alumisel tasemel kuni 15 minutit. Võrratu suutäis!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar